Po-Pá 15-22 hod.
So 10-23 hod.
Ne 10-22 hod.
Hospoda

Vítáme Vás,

v Hospodě a minipivovaru „U Komárků“. Přijďte si k nám pochutnat na našich specialitách pečených v peci na bukovém dřevu, nechejte se vtáhnout do atmosféry hospody 30-tých let minulého století,  a vychutnejte si chvíle odpočinku  u piva z našeho vlastního pivovaru. Pivo v našem pivovaru vaříme tradiční metodou, bez pasterizace, čímž v pivu zůstávají zachovány nejen všechny vitamíny řady „B“, ale i další zdraví prospěšné látky.


Přijďte ochutnat vyjímečné pivo!

Příznivé působení piva na srdce a cévní systém je jedním z nejvýznamnějších a současně jedním z nejvíce prozkoumaných pozitivních účinků na lidský organizmus. Podstatný je komplexně příznivý význam, na němž se podílí řada látek obsažených v pivu – a to různými mechanizmy a na různých úrovních. Pivo v umírněném množství vede k poklesu krevního tlaku, po požití dochází k rozšíření cév a optimalizaci vodního a minerálového hospodářství. Zásadní ochranný význam má v pivu obsažený alkohol, polyfenoly a flavonoidy a vitaminy skupiny B při vzniku a rozvoji aterosklerózy s následky v podobě ischemické choroby srdeční, infarktu myokardu, cévní mozkové příhody – mrtvice, ischemické choroby dolních končetin apod.
Na činnost zažívacího traktu působí pivo především prostřednictvím oxidu uhličitého a hořkých látek chmele, které vedou k prokrvení sliznic, stimulují tvorbu slin a trávicích šťáv, žluči. Díky tomu může pivo posloužit jako prostředek k povzbuzení chuti k jídlu. Příznivý poměr minerálů a obsah vody může působit jako ochranný faktor vůči vzniku cholelitiázy, ale i urolitiázy. Balastní látky jako lignin představují nestravitelné složky, které upravují funkci střev a vyprazdňování.
Pivo je bohatým zdrojem vitamínů skupiny B – thiaminu, riboflavinu, pyridoxinu, niacinu, kyseliny listové. Tyto vitamíny ovlivňují řadu metabolických procesů, funkci nervového systému, hladinu homocysteinu, brání vzniku kožních poruch či vývojových vad.
O pitném režimu se poměrně hojně píše, praxe však stále není uspokojivá. Většina lidí přijímá málo tekutin, a je-li navíc i toto malé množství hrazeno z podstatné části kofeinovými nápoji, které mají močopudné účinky, nastává pak u mnoha lidí stav, který označujeme jako snížená hydratace až dehydratace. To je stav spojený s řadou zdravotních rizik, se zahuštěním vnitřního prostředí a nebezpečím vzniku oběhových poruch, rizikem vzniku močových či žlučových kamenů, močových infekčních postižení, poruch vyměšování, poruch psychických funkcí s předrážděností, nesoustředěním, bolestmi hlavy atd. O nutnosti dostatečné hydratace organizmu tedy není pochyb. Část příjmu tekutin je možno hradit pivem, které se jeví jako vhodný rehydratační nápoj pro svůj vysoký obsah vody (92 %), iontovou vyváženost, izotonickou povahu a nízký obsah alkoholu. Oproti pití běžných slazených nápojů není při pití piva organizmus zatížen tzv. prázdnými kaloriemi a řadou zbytečných barviv a aromatizantů. Naopak s pivem přijímá tělo nejen vodu, ale i řadu nutných minerálních látek, vitamínů, aminokyselin a dalších tělu prospěšných substancí.
Jeden litr piva pokryje až stoprocentní dávku zinku, který tělo potřebuje pro odolnost kůže proti nepříznivým vlivům. Zároveň se do těla dostávají další minerály jako vápník, hořčík, fosfor, draslík nebo sodík.


 

Císař Rudolf by nám našeho Golema záviděl

speciality naší kuchyně pečeme od roku 2001 ve speciální  peci ( pouze na bukovém dřevu), které jsme dali jméno Golem. Jedná se o unikátní konstrukci tříkomorové pece se dvěma samostatnými vývody do komína. Tento systém je chráněn  Českým patentovým  úřadem jako užitný vzor. Nebylo jednoduché pec postavit. Pecaře, který byl schopen splnit naše požadavky tak, aby pec byla plně funkční, jsme našli až na Slovensku. Zajímavostí je, že celý projekt pece je nakreslen pouze na již zastavěné zdi, pecař pracoval pouze citem. A měl k tomu předpoklady – jak jsme zjistili později, byl již třetí v generaci  pecařů.

Nabídku specialit najdete zde.
 

© 2011 Concept Design / Created by HENIX.NET