Po-Pá 15-22 hod.
So 10-23 hod.
Ne 10-22 hod.
Minipivovar

Vaříme vlastní pivo.

Pivo vaříme tradičním způsobem, klasickou dvourmutovou technologií,   a to výhradně z českých surovin – moravský slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice a pramenitá voda z místních zdrojů. Pivo se po jeho uvaření ve varně zchladí a přemístí do spilky. Tam v otevřených kvasných kádích probíhá po přidání pivovarských kvasnic a při teplotě cca 10°C jeho hlavní kvašení. Tento proces trvá cca 10-14 dnů, pak je pivo stáčeno do ležáckých tanků. V ležáckém sklepě pak pivo zraje po dobu min. 4 týdnů. Pivo čepujeme ve výčepu přímo z ležáckých tanků (bez pasterizace, filtrace či jiných úprav). Pivo tak obsahuje množství vitamínů řady „B“ a další zdraví prospěšné látky.
Název piva Rohan je odvozen od názvu naší obce Rohov. Dokonce i v logu minipivovaru je použita část znaku obce Rohov a to šachová figura (věž) s rohama. Ta z heraldického hlediska odráží tu skutečnost, že obec leží na rozhraní (v rohu) území, které uzavírá opavskou kotlinu směrem k rozlehlým rovinám Polska, rohy pak symbolizují zemědělskou tradici tohoto místa.



 

Světlý ležák 11°






 
 

Polotmavý speciál 13°





 

© 2011 Concept Design / Created by HENIX.NET